Material

Hög kvalitet på utvalda material för bästa design och resultat.
Vadstena Konstinramning arbetar med material av fin kvalitet
från goda leverantörer.
Välkommen in och titta på vad som används till inramning.Ramlist
Hos Vadstena Konstinramning finns prover på olika ramlister med många olika profiler, bredder och färger. Det finns mantlade, laserade, målade, folierade och trävita ramlister samt ramlist av slagmetall. Ramar av äkta guld kan beställas. Ramlistträ kommer endast från miljöriktiga skogsbruk. Regnskogsträ accepteras inte hos Vadstena Konstinramning. Ramlist kommer från Norden eller Europa för kortast möjliga transporter.

Glas
Olika alternativ av glas passar till olika inramningar. Tavelglas är ett lika vanligt alternativ som reflexfritt och UV-skyddande glas. Akrylglas och spegelglas kan beställas i önskad storlek.

Passepartout
Passepartout är nödvändigt till inramning av papperskonst och fotografier i de fall där inte distanslist används, för att hålla distans från glaset. Med passepartouter kan man göra spännande och vackra inramningar. De finns i olika färger, nyanser och strukturer. Vanligast är passepartout med vit kärna, men det finns bl a även med svart kärna. De är syra- och ligninfria och av hög kvalitet som krävs för åldersbeständigt material.

Upphängningsanordning
Skruvöglor och plastad taveltråd eller triangelhängare ger en stark och bra upphängning.